Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane kluski szpecle podane z sosem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4401
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1343
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 325
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4401
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1343
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 325
Składniki
Wypłukane mięso, pokrojone w dużą kostkę, posolone smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do momentu zeszklenia cebuli.
W między czasie gotujemy 1 litr wody z pokrojoną marchewką, lubczykiem i czosnkiem w kostkę. Do wywaru dodajemy majeranek, sól pieprz i paprykę. Doprawiamy do smaku. Łyżką cedzakową zbieramy z patelni usmażone mięso z cebulą i dodajemy do gotującego się wywaru warzywnego. Mieszamy i gotujemy do momentu gdy twardość mięsa będzie nam odpowiadać. W szklance wywaru z prawdziwków z dodatkiem mąki zaklepujemy papkę. Mieszając sos zagęszczamy papką mączną i doprowadzamy do wrzenia, po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy chwilę na małym ogniu ciągle mieszając.
W między czasie gotujemy kluski.
Podajemy wcześniej ugotowane kluski polane sosem z dodatkiem kawałków mięsa i warzyw. Smacznego !!!