Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane kluski szpecle podane z sosem.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1456
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12609
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1456
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12609
Składniki
Wypłukane mięso, pokrojone w dużą kostkę, posolone smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do momentu zeszklenia cebuli.
W między czasie gotujemy 1 litr wody z pokrojoną marchewką, lubczykiem i czosnkiem w kostkę. Do wywaru dodajemy majeranek, sól pieprz i paprykę. Doprawiamy do smaku. Łyżką cedzakową zbieramy z patelni usmażone mięso z cebulą i dodajemy do gotującego się wywaru warzywnego. Mieszamy i gotujemy do momentu gdy twardość mięsa będzie nam odpowiadać. W szklance wywaru z prawdziwków z dodatkiem mąki zaklepujemy papkę. Mieszając sos zagęszczamy papką mączną i doprowadzamy do wrzenia, po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy chwilę na małym ogniu ciągle mieszając.
W między czasie gotujemy kluski.
Podajemy wcześniej ugotowane kluski polane sosem z dodatkiem kawałków mięsa i warzyw. Smacznego !!!