Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z makiem to tradycyjne danie wigilijne w wielu domach.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8604
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3040
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 528
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8604
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3040
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 528
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem na jednolitą masę zostawić do wyrośnięcia.
Drożdże połączyć z mąką, masłem, mlekiem i jajkiem. Zarobić ciasto, zostawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ok. 1 godziny).
Z ciasta formować podłużne kluski z gotować na parze.
Mak podsmażyć z miodem dodać orzechy i kluski, dobrze wymieszać.