Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z makiem to tradycyjne danie wigilijne w wielu domach.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem na jednolitą masę zostawić do wyrośnięcia.
Drożdże połączyć z mąką, masłem, mlekiem i jajkiem. Zarobić ciasto, zostawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ok. 1 godziny).
Z ciasta formować podłużne kluski z gotować na parze.
Mak podsmażyć z miodem dodać orzechy i kluski, dobrze wymieszać.