Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z makiem to tradycyjne danie wigilijne w wielu domach.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2773
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2773
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3302
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem na jednolitą masę zostawić do wyrośnięcia.
Drożdże połączyć z mąką, masłem, mlekiem i jajkiem. Zarobić ciasto, zostawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ok. 1 godziny).
Z ciasta formować podłużne kluski z gotować na parze.
Mak podsmażyć z miodem dodać orzechy i kluski, dobrze wymieszać.