Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna potrawa, bardzo słodka, nafaszerowana bakaliami i aromatami, koniecznie na wigilijnym stole.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117926
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8324
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3095
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117926
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8324
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3095
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Składniki
Rodzynki namoczyć w rumie na 24 godziny.
Mak namoczyć w mleku na całą noc, odcedzić i dwukrotnie zmielić.
Do maku dodać miód, cukier, śmietanę, sok z pomarańczy i aromaty. Ilość aromatu zależy od naszego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i połączyć z masą makową.
Ilość składników można nieco modyfikować, jeśli uznamy to za konieczne. Bardzo mi ta potrawa smakuje i Wam również życzę SMACZNEGO!