Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna potrawa, bardzo słodka, nafaszerowana bakaliami i aromatami, koniecznie na wigilijnym stole.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9158
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9158
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Składniki
Rodzynki namoczyć w rumie na 24 godziny.
Mak namoczyć w mleku na całą noc, odcedzić i dwukrotnie zmielić.
Do maku dodać miód, cukier, śmietanę, sok z pomarańczy i aromaty. Ilość aromatu zależy od naszego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i połączyć z masą makową.
Ilość składników można nieco modyfikować, jeśli uznamy to za konieczne. Bardzo mi ta potrawa smakuje i Wam również życzę SMACZNEGO!