Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna potrawa, bardzo słodka, nafaszerowana bakaliami i aromatami, koniecznie na wigilijnym stole.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3280
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1337
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2088
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3280
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1337
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2088
Składniki
Rodzynki namoczyć w rumie na 24 godziny.
Mak namoczyć w mleku na całą noc, odcedzić i dwukrotnie zmielić.
Do maku dodać miód, cukier, śmietanę, sok z pomarańczy i aromaty. Ilość aromatu zależy od naszego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i połączyć z masą makową.
Ilość składników można nieco modyfikować, jeśli uznamy to za konieczne. Bardzo mi ta potrawa smakuje i Wam również życzę SMACZNEGO!