Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, tanie i szybkie w wykonaniu knedle.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 577
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 294
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1498
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 577
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 294
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1498
Składniki
Twaróg, mąki, jajko i sól zagnieść na gładkie ciasto. Uformować walec i pokroić na 12 części. Każdy krążek spłaszczyć i włożyć do środka 1 truskawkę. Krążek pozlepiać i formować kulki.
W garnku zaotować wodę z odrobiną soli i oleju. Na wrzątek wrzucać uformowane kulki. Zamieszać aby się nie przykleiły do dna garnka. Gotować kilka minut po wypłynięciu na powierzchnię.
Masło stopić w rondelku. Dodać bułkę tartą i chwilkę podsmażyć. Zdjąć z ognia i wsypać cukier waniliowy. Wymieszać i polać ugotowane knedle.