Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, tanie i szybkie w wykonaniu knedle.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 248
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 55
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16995
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 347
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 248
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 55
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16995
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 347
Składniki
Twaróg, mąki, jajko i sól zagnieść na gładkie ciasto. Uformować walec i pokroić na 12 części. Każdy krążek spłaszczyć i włożyć do środka 1 truskawkę. Krążek pozlepiać i formować kulki.
W garnku zaotować wodę z odrobiną soli i oleju. Na wrzątek wrzucać uformowane kulki. Zamieszać aby się nie przykleiły do dna garnka. Gotować kilka minut po wypłynięciu na powierzchnię.
Masło stopić w rondelku. Dodać bułkę tartą i chwilkę podsmażyć. Zdjąć z ognia i wsypać cukier waniliowy. Wymieszać i polać ugotowane knedle.