Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc trzeba to wykorzystać :). Już tu sporo przepisów na te pyszności, ale myślę że kolejny nie zaszkodzi. Swój zapożyczyłam z jakiegoś czasopisma.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5071
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 636
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2503
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5071
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 636
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2503
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Składniki
Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Odłóż 12 truskawek do nadzienia, 8 do dekoracji, a pozostałe zmiksuj na gładko z pudrem i sokiem z cytryny. Twaróg rozdrobnij. Dodaj jajko, mąkę, kaszę, 60 g bułki tartej, śmietanę, 2 łyżki cukru i skórkę z cytryny. Zagnieć ciasto. Odstaw do lodówki na godzinę.
Ciasto podziel na 12 kulek. Do środka każdej włóż truskawkę i dokładnie zalep. Gotuj w lekko osolonym wrzątku około 10-15 min. Stop masło w rondelku. Dołóż resztę bułki tartej i cukru. Wymieszaj. Knedle odsącz z wody. Podawaj na sosie truskawkowym okraszone bułką i udekorowane truskawkami.