Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc trzeba to wykorzystać :). Już tu sporo przepisów na te pyszności, ale myślę że kolejny nie zaszkodzi. Swój zapożyczyłam z jakiegoś czasopisma.
Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Odłóż 12 truskawek do nadzienia, 8 do dekoracji, a pozostałe zmiksuj na gładko z pudrem i sokiem z cytryny.
Twaróg rozdrobnij. Dodaj jajko, mąkę, kaszę, 60 g bułki tartej, śmietanę, 2 łyżki cukru i skórkę z cytryny. Zagnieć ciasto. Odstaw do lodówki na godzinę.
Ciasto podziel na 12 kulek. Do środka każdej włóż truskawkę i dokładnie zalep. Gotuj w lekko osolonym wrzątku około 10-15 min.
Stop masło w rondelku. Dołóż resztę bułki tartej i cukru. Wymieszaj. Knedle odsącz z wody. Podawaj na sosie truskawkowym okraszone bułką i udekorowane truskawkami.
Sernik, serniczek :) taki, który marzył mi się od dawna by go zrobić! Moje sk...
Odsłon: 956
Mięta pieprzowa zalana alkoholem 70 % jest nalewką leczniczą. Nalewka pomaga...
Odsłon: 1939
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 59
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 47
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13194
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5213
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5060
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12279
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 59
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 47
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13194
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5213
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5060
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12279
Składniki
Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Odłóż 12 truskawek do nadzienia, 8 do dekoracji, a pozostałe zmiksuj na gładko z pudrem i sokiem z cytryny. Twaróg rozdrobnij. Dodaj jajko, mąkę, kaszę, 60 g bułki tartej, śmietanę, 2 łyżki cukru i skórkę z cytryny. Zagnieć ciasto. Odstaw do lodówki na godzinę.
Ciasto podziel na 12 kulek. Do środka każdej włóż truskawkę i dokładnie zalep. Gotuj w lekko osolonym wrzątku około 10-15 min. Stop masło w rondelku. Dołóż resztę bułki tartej i cukru. Wymieszaj. Knedle odsącz z wody. Podawaj na sosie truskawkowym okraszone bułką i udekorowane truskawkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Dania główne
Roladki schabowe z parówkami
Ryż z bakłażanem i fasolką
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 14
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 170