Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle można polać podsmażoną cebulką albo sosem pieczeniowym.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe zmielić. Wystudzić. Do ziemniaków dodać mąkę i jajka. Posolić i zagnieść na jednolitą masę podsypując mąką.
Pieczarki pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na margarynie, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę posiekać i zeszklić. Dodać do pieczarek. Wystudzić. Dodać żółtko i bułkę tartą.
Z ciasta uformować wałek. Pokroić na plastry. Do każdego nakładać łyżeczkę farszu.
Formować kulki. Gotować ok.5 min w osolonej wodzie z olejem.
Podawać na ciepło polane podsmażoną cebulką, ketchupem albo sosem.