Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle można polać podsmażoną cebulką albo sosem pieczeniowym.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 712
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 396
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 120
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 73
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 66
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 712
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 396
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 120
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 73
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 66
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe zmielić. Wystudzić. Do ziemniaków dodać mąkę i jajka. Posolić i zagnieść na jednolitą masę podsypując mąką.
Pieczarki pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na margarynie, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę posiekać i zeszklić. Dodać do pieczarek. Wystudzić. Dodać żółtko i bułkę tartą.
Z ciasta uformować wałek. Pokroić na plastry. Do każdego nakładać łyżeczkę farszu.
Formować kulki. Gotować ok.5 min w osolonej wodzie z olejem.
Podawać na ciepło polane podsmażoną cebulką, ketchupem albo sosem.