Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle można polać podsmażoną cebulką albo sosem pieczeniowym.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 596
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 287
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 150
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 702
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 596
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 287
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 150
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 702
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe zmielić. Wystudzić. Do ziemniaków dodać mąkę i jajka. Posolić i zagnieść na jednolitą masę podsypując mąką.
Pieczarki pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na margarynie, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę posiekać i zeszklić. Dodać do pieczarek. Wystudzić. Dodać żółtko i bułkę tartą.
Z ciasta uformować wałek. Pokroić na plastry. Do każdego nakładać łyżeczkę farszu.
Formować kulki. Gotować ok.5 min w osolonej wodzie z olejem.
Podawać na ciepło polane podsmażoną cebulką, ketchupem albo sosem.