Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na letni obiad. Knedle z truskawkami przygotowane według starej, sprawdzonej receptury z pewnością zachwycą waszych domowników. Cudownie smakują polane palonym masłem i oprószone cukrem pudrem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 420
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 420
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy, przepuszczamy przez praskę i studzimy. Do knedli możemy też wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu.
Do wystudzonych ziemniaków dodajemy mąkę, jajka oraz cukier. Ciasto na knedle wyrabiamy przy użyciu dłoni. Następnie formujemy z ciasta wałek i kroimy jak na kopytka.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i osuszamy.
Pokrojone kawałki ciasta rozwałkowujemy, w środek wkładamy po jednej truskawce. Brzegi dokładnie sklejamy ze sobą, aby nie rozkleiły się podczas gotowania. Formujemy kulki.
Knedle gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez około 5 minut.
Ugotowane knedle z truskawkami podajemy polane palonym masłem i oprószone cukrem pudrem. Smacznego!