Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle ze śliwkami Siostry Anastazji to kwintesencja klasycznej kuchni polskiej. Tak proste danie do zrobienia zachwyca zarówno w porze obiadowej, jak i deserowej. Wypróbuj sam!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14503
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14503
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Śliwki obierz i pozbądź się z każdej z nich pestki. Możesz przekroić każdą z nich na pół.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Powinny być miękkie po wbiciu widelca. Odcedź i zostaw do wystygnięcia. Następnie przeciśnij przez praskę albo zmiel, masa powinna być gładka. Dodaj do niej mąkę, jajka, sól i wybrany tłuszcz. Wymieszaj dokładnie.
Nakładaj masę na rękę, rozpłaszcz ją. Na środku ułóż kawałek śliwki. Zlep brzegi, uformuj kulkę.
Wkładaj knedle partiami do gorącej wody i gotuj 2-3 minuty.