Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna potrawka w całości gotowana na parze. Dzięki gotowaniu w parowarze danie jest dietetyczne, gdyż nie ma potrzeby dodawania tłuszczu. Jednocześnie jest pełne smaku dzięki mieszance przypraw, świeżym, jędrnym warzywom oraz idealnie ugotowanemu ryżowi. Oprócz walorów smakowych i estetycznych ważne jest to, że danie robi się praktycznie samo, nie ma wiele zmywania oraz unikamy, że to my gotujemy się w kuchni podczas przyrządzaniu obiadu.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 180
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 48
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 180
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 48
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, w którym będziemy gotować potrawkę. Mięso mieszamy z przyprawami, pokrojoną szalotką, sosem sojowym, posiekanym imbirem oraz chili. Do mięsa dodajemy fasolkę szparagową, pokrojoną w słupki marchewkę oraz pokrojoną w paski paprykę. Na wierzch wysypujemy ryż. Lekko poruszamy naczyniem żaroodpornym, aby warzywa i ryż się ułożyły. Odkryte naczynie żaroodporne wstawiamy do parowaru. Nastawiamy timer na 50-60 minut. Gotową potrawkę delikatni mieszamy. Danie jest gotowe do podania. Smacznego.