Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa soczewica z awokado

Kolorowa soczewica z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16572

Dodano:

Odsłon: 632

Zdrowo

Składniki

  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 100 g zielonej soczewicy
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masala
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • puszka krojonych pomidorów
  • 1 cytryna
  • 1 awokado
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wlałem do garnka oliwę, rozgrzałem, wrzuciłem posiekany czosnek, cebulę, przyprawy. Wymieszałem przez około 3 minuty. Wsypałem następnie oba rodzaje soczewicy, mieszałem przez 1 minutę. Dodałem pomidory z puszki, litr wody, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem przez ok. 15-20 minut, zupa powinna być gęsta jak gulasz. Po spróbowaniu doprawiłem ponownie solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Podałem nakładając na wierzch po łyżce śmietany i pokrojone awokado.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń