Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2159
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 811
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2159
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 811
Składniki
Wlałem do garnka oliwę, rozgrzałem, wrzuciłem posiekany czosnek, cebulę, przyprawy. Wymieszałem przez około 3 minuty. Wsypałem następnie oba rodzaje soczewicy, mieszałem przez 1 minutę. Dodałem pomidory z puszki, litr wody, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem przez ok. 15-20 minut, zupa powinna być gęsta jak gulasz. Po spróbowaniu doprawiłem ponownie solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podałem nakładając na wierzch po łyżce śmietany i pokrojone awokado.