Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11136
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 306
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 384
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11136
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 306
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 384
Składniki
Wlałem do garnka oliwę, rozgrzałem, wrzuciłem posiekany czosnek, cebulę, przyprawy. Wymieszałem przez około 3 minuty. Wsypałem następnie oba rodzaje soczewicy, mieszałem przez 1 minutę. Dodałem pomidory z puszki, litr wody, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem przez ok. 15-20 minut, zupa powinna być gęsta jak gulasz. Po spróbowaniu doprawiłem ponownie solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podałem nakładając na wierzch po łyżce śmietany i pokrojone awokado.