Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa zapiekanka nie tylko świetnie wygląda na stole, ale też jest bardzo prosta w przygotowaniu. W tej wersji nie ma dodatku mięsa.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 543
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 292
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1492
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 543
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 292
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1492
Składniki
Zagotuj w garnku wodę na makaron. Wrzuć go i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pod koniec wrzuć oczyszczone i pokrojone na mniejsze różyczki brokuł. Odcedź całość po kilku minutach.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę posiekaj w piórka. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę.
Makaron i warzywa umieść w głębokim naczyniu żaroodpornym. Dopraw ziołami prowansalskimi.
Wymieszaj śmietanę z jajkami, energicznie i dokładnie. Powinna zrobić się gładka masa. Dodaj też koncentrat pomidorowy i dopraw całość solą oraz pieprzem. Zalej składniki zapiekanki. Posyp całość serem.
Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 20 minut.