Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa zapiekanka nie tylko świetnie wygląda na stole, ale też jest bardzo prosta w przygotowaniu. W tej wersji nie ma dodatku mięsa.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5796
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5796
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 285
Składniki
Zagotuj w garnku wodę na makaron. Wrzuć go i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pod koniec wrzuć oczyszczone i pokrojone na mniejsze różyczki brokuł. Odcedź całość po kilku minutach.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę posiekaj w piórka. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę.
Makaron i warzywa umieść w głębokim naczyniu żaroodpornym. Dopraw ziołami prowansalskimi.
Wymieszaj śmietanę z jajkami, energicznie i dokładnie. Powinna zrobić się gładka masa. Dodaj też koncentrat pomidorowy i dopraw całość solą oraz pieprzem. Zalej składniki zapiekanki. Posyp całość serem.
Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 20 minut.