Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowe roladki z serem feta

Kolorowe roladki z serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 902

Dodano:

Odsłon: 8278

Schab urozmaicony dodatkami , to świetne danie obiadowe.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kolorowe roladki z serem feta

Przygotowanie

  1. Schab lekko rozbić doprawić solą , pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.Szpinak rozmrozić.W rondelku rozgrzać trochę oleju ,przecisnąć czosnek przez praskę i dodać , chwilę smażyć dodać szpinak doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 min., dodając pod koniec gałkę muszkatołową.Przestudzić.Paprykę pokroić w drobną kostkę,ser pokroić w słupki.

  2. Przygotowane plastry schabu posmarować musztardą i nałożyć szpinak.

  3. Nałożyć paprykę.

  4. Ułożyć ser feta.

  5. Zwinąć i spiąć wykałaczkami.

  6. Doprawić po wierzchu przyprawą do mięsa wieprzowego.W brytfance rozgrzać trochę oleju włożyć roladki i obsmażyć z obu stron ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie,tymianek,a następnie podlać winem chwilę dusić a następnie podlać wywarem warzywnym.Gotować 40 min na wolnym ogniu.Dodać przecier pomidorowy , doprawić śmietaną ,dodać bazylię i gotować 5 min.

  7. Podawać z ziemniakami.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń