Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab urozmaicony dodatkami , to świetne danie obiadowe.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1917
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1917
Składniki
Schab lekko rozbić doprawić solą , pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.Szpinak rozmrozić.W rondelku rozgrzać trochę oleju ,przecisnąć czosnek przez praskę i dodać , chwilę smażyć dodać szpinak doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 min., dodając pod koniec gałkę muszkatołową.Przestudzić.Paprykę pokroić w drobną kostkę,ser pokroić w słupki.
Przygotowane plastry schabu posmarować musztardą i nałożyć szpinak.
Nałożyć paprykę.
Ułożyć ser feta.
Zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Doprawić po wierzchu przyprawą do mięsa wieprzowego.W brytfance rozgrzać trochę oleju włożyć roladki i obsmażyć z obu stron ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie,tymianek,a następnie podlać winem chwilę dusić a następnie podlać wywarem warzywnym.Gotować 40 min na wolnym ogniu.Dodać przecier pomidorowy , doprawić śmietaną ,dodać bazylię i gotować 5 min.
Podawać z ziemniakami.Smacznego!!!