Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab urozmaicony dodatkami , to świetne danie obiadowe.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1144
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 114
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1144
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 114
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Schab lekko rozbić doprawić solą , pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.Szpinak rozmrozić.W rondelku rozgrzać trochę oleju ,przecisnąć czosnek przez praskę i dodać , chwilę smażyć dodać szpinak doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 min., dodając pod koniec gałkę muszkatołową.Przestudzić.Paprykę pokroić w drobną kostkę,ser pokroić w słupki.
Przygotowane plastry schabu posmarować musztardą i nałożyć szpinak.
Nałożyć paprykę.
Ułożyć ser feta.
Zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Doprawić po wierzchu przyprawą do mięsa wieprzowego.W brytfance rozgrzać trochę oleju włożyć roladki i obsmażyć z obu stron ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie,tymianek,a następnie podlać winem chwilę dusić a następnie podlać wywarem warzywnym.Gotować 40 min na wolnym ogniu.Dodać przecier pomidorowy , doprawić śmietaną ,dodać bazylię i gotować 5 min.
Podawać z ziemniakami.Smacznego!!!