Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z książki o kuchni portugalskiej. Bardzo prosty i szybki przepis na danie, które zachwyca kolorami i smakiem.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Dynię, cukinię i pomidory kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek i cebulę. Smażymy ok 1 minutę. Dodajemy dynię, cukinię i pomidory. Dusimy razem, aż dynia i cukinia nie zmiękną. Doprawiamy sosem sojowym i przyprawami, dodajemy fasolę i dusimy jeszcze kilka minut. Piec nagrzewamy do 200 stopni. Do kokilek nakładamy warzywa, robimy wgłębienia i tam wbijamy jajka. Pieczemy 10 minut. Biało powinno być ścięte, a żółtko lejące. Podajemy z pieczywem.