Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z książki o kuchni portugalskiej. Bardzo prosty i szybki przepis na danie, które zachwyca kolorami i smakiem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4725
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4725
Składniki
Dynię, cukinię i pomidory kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek i cebulę. Smażymy ok 1 minutę. Dodajemy dynię, cukinię i pomidory. Dusimy razem, aż dynia i cukinia nie zmiękną. Doprawiamy sosem sojowym i przyprawami, dodajemy fasolę i dusimy jeszcze kilka minut. Piec nagrzewamy do 200 stopni. Do kokilek nakładamy warzywa, robimy wgłębienia i tam wbijamy jajka. Pieczemy 10 minut. Biało powinno być ścięte, a żółtko lejące. Podajemy z pieczywem.