Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 279
Dodano: 18.02.2020
Odsłon: 1236
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Komosę ryżową dokładnie opłucz na sitku i gotuj w proporcji 1:2 z wodą, przez 20 minut.
Brukselki obierz, odetnij końcówki i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj do miękkości, mniej więcej 8 minut.
Posiekany czosnek wrzuć na patelnię z łyżką oliwy. Gdy będzie zeszklony, dodaj brukselkę i razem smaż na małym ogniu około 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj na patelnię komosę i pokrojone pomidory, dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Całość posyp pietruszką i migdałami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)