Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne na święta. Przepis na pyszną pierś z kurczaka przy użyciu kubka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Na tłuszczu podsmażamy mrożony szpinak z drobno posiekanym czosnkiem tylko tyle żeby się rozmroził. Piersi kurczaka przecinamy na pół i rozbijamy na kotlety. Posypujemy odrobina soli, świeżo mielonego pieprzu i curry. Kotleta wkładamy do filiżanki i formujemy kopułkę. Na spód dajemy łyżeczkę żółtego sera, następnie szpinak, połówkę jajka i trochę sera, nakładamy rogi fileta. Tak przygotowane kopułki wykładamy z filiżanki na blaszkę. Na wierzch kładziemy plaster boczku. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez ok. 35 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!