Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne na święta. Przepis na pyszną pierś z kurczaka przy użyciu kubka.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 116
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4131
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 166
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 116
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4131
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 166
Składniki
Na tłuszczu podsmażamy mrożony szpinak z drobno posiekanym czosnkiem tylko tyle żeby się rozmroził. Piersi kurczaka przecinamy na pół i rozbijamy na kotlety. Posypujemy odrobina soli, świeżo mielonego pieprzu i curry. Kotleta wkładamy do filiżanki i formujemy kopułkę. Na spód dajemy łyżeczkę żółtego sera, następnie szpinak, połówkę jajka i trochę sera, nakładamy rogi fileta. Tak przygotowane kopułki wykładamy z filiżanki na blaszkę. Na wierzch kładziemy plaster boczku. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez ok. 35 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!