Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1342
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 267
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1342
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 267
Składniki
Ziemniaki ugotować, obrać i ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Ziemniaki połączyć z mąkami, jajkami, posolić i i wyrobić ciasto. Odrywać porcje i formować wałki. Nożem odcinać kluski ok. 3 cm szer. Kopytka ugotować w osolonej wodzie, od wypłynięcia ok. 1 min. Odcedzić.