Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kluchy dla każdego-dla małego,dla dużego i dla bardzo głodnego.
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 98
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 38
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 98
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 38
Składniki
Ziemniaki ugotować . Następnie odcedzić i rozgnieść na gładką masę. Dodać mąkę, jajko, mleko i dobrze wymieszać.. Przyprawić solą i pieprzem, wyrobić zwarte ciasto.Jeśli ciasto będzie za rzadki to dodajemy mąki Na oprószonej mąką stolnicy formować z ciasta długie wałeczki, pokroić na kawałki o długości 2,5 cm. Gotowac w solonej wodzie do wypłynięcia.
Ja podaje je z sosem lub okraszone skwarkami lub cebulą