Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne kopytka urozmaicone grzybami tworzy niepowtarzalne danie obiadowe.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2812
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2812
Składniki
Grzyby namoczyć na 2 godziny , pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić namoczone grzyby i pieczarki , doprawić solą i pieprzem, usmażyć, wystudzić, zblendować. Ziemniaki obrać , ugotować , wystudzić. Na stolnicę przecisnąć przez praskę ziemniaki, przesiać mąkę, dodać grzyby.
Wbić jajko, zagnieść ciasto. Podzielić na części, formować wałek i kroić kopytka.
W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami kopytka , po wypłynięciu gotować 2 minuty. Przelać zimną wodą. Podawać z ulubionym przez rodzinę sosem , u mnie z serowym.