Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne kopytka urozmaicone grzybami tworzy niepowtarzalne danie obiadowe.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 323
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1738
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17037
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 323
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1738
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17037
Składniki
Grzyby namoczyć na 2 godziny , pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić namoczone grzyby i pieczarki , doprawić solą i pieprzem, usmażyć, wystudzić, zblendować. Ziemniaki obrać , ugotować , wystudzić. Na stolnicę przecisnąć przez praskę ziemniaki, przesiać mąkę, dodać grzyby.
Wbić jajko, zagnieść ciasto. Podzielić na części, formować wałek i kroić kopytka.
W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami kopytka , po wypłynięciu gotować 2 minuty. Przelać zimną wodą. Podawać z ulubionym przez rodzinę sosem , u mnie z serowym.