Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia jajek. Polecam.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 689
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36398
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1228
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 689
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36398
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1228
Składniki
Gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, odlewamy z nich wodę, odparowujemy, studzimy. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Z ciasta wałkujemy długie rolki i tniemy z nich kopytka. Gotowe kopytka wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Gotowe, ciepłe kopytka możemy podać z sosem lub okraszone skwarkami z cebulą. Smacznego !!!