Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z innym dodatkiem
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Zmielić ugotowane ziemniaki. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajka, posolić. wyrobić ciasto. Uformować kopytka. Gotować w osolonej wodzie przez około 3 minuty od zagotowania.
Kwaśną śmietanę wlać na patelnię. Smażyć pod przykryciem aż powstaną małe grudki. Trzeba często mieszać, ponieważ śmietana po odparowaniu serwatki szybko się przypala. Jeżeli grudki śmietany będą zbyt suche można dodać masła.