Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka ze smażoną śmietaną.

Kopytka ze smażoną śmietaną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 665

Dodano:

Odsłon: 7765

Kopytka z innym dodatkiem

Składniki

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków,
  • 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • kwaśna śmietana.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zmielić ugotowane ziemniaki. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajka, posolić. wyrobić ciasto. Uformować kopytka. Gotować w osolonej wodzie przez około 3 minuty od zagotowania.

  2. Kwaśną śmietanę wlać na patelnię. Smażyć pod przykryciem aż powstaną małe grudki. Trzeba często mieszać, ponieważ śmietana po odparowaniu serwatki szybko się przypala. Jeżeli grudki śmietany będą zbyt suche można dodać masła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń