Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z innym dodatkiem
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1378
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1378
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4274
Składniki
Zmielić ugotowane ziemniaki. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajka, posolić. wyrobić ciasto. Uformować kopytka. Gotować w osolonej wodzie przez około 3 minuty od zagotowania.
Kwaśną śmietanę wlać na patelnię. Smażyć pod przykryciem aż powstaną małe grudki. Trzeba często mieszać, ponieważ śmietana po odparowaniu serwatki szybko się przypala. Jeżeli grudki śmietany będą zbyt suche można dodać masła.