Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z innym dodatkiem
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 93
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 93
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Składniki
Zmielić ugotowane ziemniaki. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajka, posolić. wyrobić ciasto. Uformować kopytka. Gotować w osolonej wodzie przez około 3 minuty od zagotowania.
Kwaśną śmietanę wlać na patelnię. Smażyć pod przykryciem aż powstaną małe grudki. Trzeba często mieszać, ponieważ śmietana po odparowaniu serwatki szybko się przypala. Jeżeli grudki śmietany będą zbyt suche można dodać masła.