Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z innym dodatkiem
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 157
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 279
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 53
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 157
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 279
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 53
Składniki
Zmielić ugotowane ziemniaki. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajka, posolić. wyrobić ciasto. Uformować kopytka. Gotować w osolonej wodzie przez około 3 minuty od zagotowania.
Kwaśną śmietanę wlać na patelnię. Smażyć pod przykryciem aż powstaną małe grudki. Trzeba często mieszać, ponieważ śmietana po odparowaniu serwatki szybko się przypala. Jeżeli grudki śmietany będą zbyt suche można dodać masła.