Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kotlety schabowe panierowane w jajku , a następnie obtaczane w bułce tartej wymieszanej z startym na tarce o grubych oczkach serem. Kotlety soczyste i kruche a dzięki panierce jeszcze smaczniejsze. Kotlety przygotowane na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam
tłuczek, deska, nóż, talerze na panierkę, patelnia, folia spożywcza lub worek foliowy,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Kotlety schabowe umyć, osuszyć, a następnie rozbić tłuczkiem przez folię . Każdy kotlet natrzeć solą , pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Bułkę tartą wymieszać z startym na tarce o dużych żółtym serem. Kotlety panierować w rozbełtanych jajkach a następnie w panierce z bułki tartej i sera. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany zloty kolor. Smacznego
Kotlety podczas smażenia.
Kotlety gotowe do podania.