Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kotlety schabowe panierowane w jajku , a następnie obtaczane w bułce tartej wymieszanej z startym na tarce o grubych oczkach serem. Kotlety soczyste i kruche a dzięki panierce jeszcze smaczniejsze. Kotlety przygotowane na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam
tłuczek, deska, nóż, talerze na panierkę, patelnia, folia spożywcza lub worek foliowy,
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8267
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1484
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8267
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1484
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Kotlety schabowe umyć, osuszyć, a następnie rozbić tłuczkiem przez folię . Każdy kotlet natrzeć solą , pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Bułkę tartą wymieszać z startym na tarce o dużych żółtym serem. Kotlety panierować w rozbełtanych jajkach a następnie w panierce z bułki tartej i sera. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany zloty kolor. Smacznego
Kotlety podczas smażenia.
Kotlety gotowe do podania.