Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kotleciki są przygotowane z kotleta schabowego , sera i masła. Panierowane w jajku i bułce tartej. Polecam
nóź, tłuczek, deska do krojenia, talerze na panierkę, patelnia,
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 517
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 517
Składniki
Kotlety schabowe opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem a większy płat. Płat oprószyć solą i pieprzem, na każdym ułożyć kawałek sera żółtego oraz plastry masła. Założyć boki i ciasno zwinąć w rulon. Obtaczać w jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty, rumiany kolor. Podawać jako dodatek do frytek, ziemniaczków itp. Smacznego
Kotlety gotowe do podania.