Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-11-2009
Pomimo, że te kotleciki są tak proste zarówno w składzie jak i w wykonaniu, to są świetnym urozmaiceniem w kuchni, smakują każdemu! :) Dobre zarówno na obiad, jak i na imprezę! :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 635
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 441
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 635
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 441
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Składniki
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki, po czym solimy i podsmażamy je aż do wyparowania wody.
Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Ścieramy ser żółty na tarce o średnich otworach.
Mięso, ser i pieczarki(już zimne) wkładamy razem do miski, następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka, majonez i pozostałe przyprawy. Dokładnie mieszamy, do otrzymania w miarę jednolitej konsystencji. Mieszankę wkładamy na 30 minut do lodówki.
Smażymy na rozgrzanym oleju, nakładając i formując łyżką nie dużej wielkości kotleciki.
Możemy podawać z ziemniakami lub ryżem polanym ulubionym sosem(np sos biały, koperkowy), oraz z surówką.