Do góry

Dania główne Przepis na:

kotleciki gryczane

Przepis dnia 2010-04-19
kotleciki gryczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4660

Dodano:

Odsłon: 30115

Dobry sposób na przemycenie kaszy gryczanej rodzince

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować na bardzo miękko,tak samo ugotować kapustę.Do przestudzonej kaszy dodać drobno pokrojoną kapustę ,startą na drobne wiórka marchwewkę,śmietanę ,musztarde oraz bułkę wszystko razem wymieszać i doprawić solą pieprzem i koperkiem .Z gotowej masy formować małe kotleciki , panierować je w bułce i smażyć na oleju.Podawać z ulubioną sałatką.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lopacz 02 października 2011 z musztarda dla dzieci bylabym ostrozna! zamiast musztardy jajko i bez smietany!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aguhak 26 kwietnia 2010 robiłam wszystko wedle przepisu, ale jakoś moje kotlety rozpadały się w trakcie smażenia
dodałam jajko i pomogło, również wyszły smaczne

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 15 kwietnia 2010 dzięki za miłe słowa cieszę sie że przepis wam sie podoba

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 kwietnia 2010 Kiedyś robiłam podobne kotlety z kaszą i płatkami owsianymi. Smakowały nawet zażartym mięsożercom ;) Powtarzam się, ale zazdroszczę Twojej Rodzince takich obiadków...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 14 kwietnia 2010 Wiolu, jesteś szalenie twórczą kobietką ;) Pozdrawiam! A przepis oczywiście wykorzystam bo u mnie prawie wcale nie jada się kaszy gryczanej.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NATIE 14 kwietnia 2010 Fajny przepis. Myslisz ze moznaby je upiec w piekarniku zamiast smzenia? (oszczedzam kalorie) :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń