Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki makaronowe to idealny pomysł na wykorzystanie makaronu który zostaje nam np. gotowany do rosołu czy spaghetti. Możemy do nich dodać naprawdę wszystko to co zalega nam w lodówce.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
1.Ugotowany i już wystudzone makaron przesypujemy do miski. 2.Salami kroimy w kosteczkę, cebulę również. Smażymy razem na patelni na nie wielkiej ilości oliwy, do zarumienienia 3. Następnie do miski z makaronem wbijamy jajka, dodajemy wszystkie przyprawy, ser żółty i półtorej łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Z gotowej masy formujemy kotlety mocno ściskamy ( żeby się nie rozpadały) i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. 5.Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej. Smażymy z obu stron na małym ogniu do zarumienienia ok. 3-4min z każdej strony. Kotleciki super smakują podawane z warzywami z patelni i sosem grzybowym lub pieczarkowym. Smacznego