Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki makaronowe to idealny pomysł na wykorzystanie makaronu który zostaje nam np. gotowany do rosołu czy spaghetti. Możemy do nich dodać naprawdę wszystko to co zalega nam w lodówce.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
1.Ugotowany i już wystudzone makaron przesypujemy do miski. 2.Salami kroimy w kosteczkę, cebulę również. Smażymy razem na patelni na nie wielkiej ilości oliwy, do zarumienienia 3. Następnie do miski z makaronem wbijamy jajka, dodajemy wszystkie przyprawy, ser żółty i półtorej łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Z gotowej masy formujemy kotlety mocno ściskamy ( żeby się nie rozpadały) i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. 5.Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej. Smażymy z obu stron na małym ogniu do zarumienienia ok. 3-4min z każdej strony. Kotleciki super smakują podawane z warzywami z patelni i sosem grzybowym lub pieczarkowym. Smacznego