Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki makaronowe to idealny pomysł na wykorzystanie makaronu który zostaje nam np. gotowany do rosołu czy spaghetti. Możemy do nich dodać naprawdę wszystko to co zalega nam w lodówce.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
1.Ugotowany i już wystudzone makaron przesypujemy do miski. 2.Salami kroimy w kosteczkę, cebulę również. Smażymy razem na patelni na nie wielkiej ilości oliwy, do zarumienienia 3. Następnie do miski z makaronem wbijamy jajka, dodajemy wszystkie przyprawy, ser żółty i półtorej łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Z gotowej masy formujemy kotlety mocno ściskamy ( żeby się nie rozpadały) i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. 5.Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej. Smażymy z obu stron na małym ogniu do zarumienienia ok. 3-4min z każdej strony. Kotleciki super smakują podawane z warzywami z patelni i sosem grzybowym lub pieczarkowym. Smacznego