Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj prosty unikalny przepis na kotlety mielone który sprawi , że zawsze będą pulchne i soczyste. Istnieje wiele przepisów na kotlety mielone, mój przepis jest z niespodzianką.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję 3 łyżki bułki tartej, parmezan, drobno posiekany koperek, sól, paprykę ostrą, dodaję obrany, przeciśnięty czosnek przez praskę. Dokładnie wyrabiam masę mięsną. 2. Na blacie rozkładam folię, wykładam na nią mięso. Mięso przykrywam drugą folią i rozwałkowuję mięso wałkiem na grubość 3mm.
3. Z mięsa wycinam kółka 8 cm, na każdy krążek mięsa na środek nakładam po łyżeczce ketchupu i po słupku mozzarelli.
4. Krążki mięsne składam na połowę, tworząc pół księżyce.
5. Każdy kotlet panieruję w bułce tartej, następnie smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 7. Smacznego.