Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki rosołowe z mięsa drobiowego ugotowanego w rosole, z dodatkiem marchewki i surowej cebuli.
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 100
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 498
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 100
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 498
Składniki
Z podudzi oddzieliłam mięso. Skóry i kości odrzuciłam. Mięso zmieliłam razem z marchewką i cebulą w maszynce do mięsa. Dodałam jajko, majonez, musztardę, bułkę tartą (1-2 łyżki w zależności od gęstości masy). Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Wszystko wymieszałam na jednolitą masę. Z masy odrywałam nieduże kawałki, formowałam z nich kulki i lekko spłaszczałam tworząc krążek. Tak uformowane kotleciki panierowałam w mące pszennej i układałam na patelni na gorącym oleju. Kotleciki smażyłam na łady brązowy kolor z obu stron i wykładałam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Kotleciki można podać z ziemniakami, frytkami, pieczywem lub samodzielnie z dodatkiem np. sosu czosnkowego.