Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, mała odmiana piątkowego obiadu :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 599
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 788
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 303
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 599
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 788
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 303
Składniki
Trzy jajka gotujemy na twardo, cebulke kroimy w kosteczkę i przesmażamy na łyżce oleju. Koperek drobno siekamy. Filety myjemy, upewniamy się, że nie ma w nich ości i mielimy.
Mięso mieszamy z posiekanymi w drobną kostkę jajkami, koperkiem i cebulką, dodajemy surowe jajko, bułkę tarta i przyprawy. Formujemy niewielkie kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy masło i smażymy kotlety z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki.
Ps. Tym kotlecikom dobrze robi pokropienie ich przed konsumpcją sokiem z cytryny, więc warto ułożyć jej cząstki na boku talerza :)