Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewkowe, idealne na piątek. Podaj z ziemniaczkami, surówką lub czym tylko sobie zażyczysz.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18483
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30631
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29365
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18483
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30631
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29365
Składniki
Ugotuj ryż w osolonej wodzie i odstaw do wystygnięcia. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulkę z drobno posiekaną marchewką.
Smaż, aż marchew będzie miękka. Pilnuj, żeby cebula się nie spiekła za bardzo. Zdejmij z palnika, odstaw do wystygnięcia.
Do miski wsyp ryż, marchew z cebulką, bułkę tartą, drobno posiekany ser i koper, sól, słodką paprykę oraz wbij surowe jajko. Całość dokładnie zagnieć. Uformuj podłużne okrągłe kotlety - wyszło 10 średnich sztuk.
Ulepione kotleciki obtocz w bułce tartej i wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Smaż z obu stron na złoty kolor. Polecam wyłożyć nasze smakołyki na papier ręcznikowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Tak gotowe kotleciki świetnie współgrają z młodymi ziemniakami. Smacznego! Życzy M-Mama