Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny i zdrowy dodatek do mięsa lub samodzielne danie. kotleciki są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, polecam :-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Kaszę kuskus zalać gorącym rosołem lub bulionem, odstawić na 5 min. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kaszę przełożyć do miski, dodać cebulę z czosnkiem, jajka, bułkę tartą, pokrojone w kostkę suszone pomidory. Przyprawić solą, pieprzem, dodać bazylię. Dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)