Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotleciki z kaszą i marchewką podane z jogurtowym sosem ogórkowym. Idealne do przygotowania kiedy zostanie wam resztka kaszy - ja wykorzystałam jęczmienną ale można użyć jaglanej albo gryczanej.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Składniki
Kaszę ugotować i przestudzić - można użyć wcześniej ugotowanej. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, zioła posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oleju, przesmażyć cebulkę. Do miski dodać kaszę, cebulkę, marchewkę i zioła, wbić jajka i całość wymieszać, dodać mąkę, posolić i popieprzyć dobrze i wymieszać. Odstawić na 30 minut. Smażyć na oleju z każdej strony na rumiano.
SOS Ogórki obrać i zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić na sitku przez 15 minut. Koperek posiekać. Wymieszać jogurt, koperek, sól, pieprz, sok z cytryny, posiekany czosnek, dodać odciśnięte z wody ogórki i wymieszać, odstawić do lodówki.