Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotleciki z kaszą i marchewką podane z jogurtowym sosem ogórkowym. Idealne do przygotowania kiedy zostanie wam resztka kaszy - ja wykorzystałam jęczmienną ale można użyć jaglanej albo gryczanej.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Składniki
Kaszę ugotować i przestudzić - można użyć wcześniej ugotowanej. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, zioła posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oleju, przesmażyć cebulkę. Do miski dodać kaszę, cebulkę, marchewkę i zioła, wbić jajka i całość wymieszać, dodać mąkę, posolić i popieprzyć dobrze i wymieszać. Odstawić na 30 minut. Smażyć na oleju z każdej strony na rumiano.
SOS Ogórki obrać i zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić na sitku przez 15 minut. Koperek posiekać. Wymieszać jogurt, koperek, sól, pieprz, sok z cytryny, posiekany czosnek, dodać odciśnięte z wody ogórki i wymieszać, odstawić do lodówki.