Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne kotleciki bardzo aromatyczne uwielbiane przez moją rodzinę zwłaszcza dzieci, można je przygotować wcześniej a potem tylko usmażyć szybko
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 78
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2366
Polecam.
Odsłon: 110
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 78
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2366
Polecam.
Odsłon: 110
Składniki
Pierś myjemy suszymy wycinamy kosteczki i chrząstkę następnie kroimy w kostkę,cebulę drobno kroimy i mieszamy mięso,cebulę vegetę, przyprawę do kurczaka,oliwę,pieprz,paprykę.Zostawiamy na jakiś czas żeby sie zamarynowało w lodówce najlepiej na całą noc.Na drugi dzień dodajemy żółtka,mąkę ziemniaczaną i ubite na sztywno białka delikatnie mieszamy,kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obydwu stron na rumiano.Podajemy z ulubioną surówką.