Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i pożywne kotleciki z gotowanych ziemniaków i jajek z dodatkiem świeżego koperku. Danie można serwować w rozmaitymi dodatkami - sosami, świeżymi surówkami lub też warzywami na ciepło :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415452
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415452
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Jajka gotujemy na twardo i również studzimy. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na oleju rzepakowym.
Ostudzone ziemniaki, jajka i cebulkę mielimy w maszynce do mięsa, a następnie dodajemy do nich posiekany koperek, 1 surowe jajko i 3 łyżki bułki tartej. Całość doprawiamy solą, przyprawą do ziemniaków, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. ** Masy nie wyrabiajmy zbyt długo, aby nie zrobiła się rzadka.
Z powstałej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)