Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na kotlety z kurczaka zapiekane z serem i czosnkiem. Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1308
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8765
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3147
Polecam.
Odsłon: 1951
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1308
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8765
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3147
Polecam.
Odsłon: 1951
Składniki
Do miski dodajemy ser mozzarella, serek śmietankowy, sprasowane ząbki czosnku i łyżeczkę ziół prowansalskich. Mieszamy do połączenia składników.
Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy passatę pomidorową. W sosie układamy kotlety z piersi kurczaka. Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy serowo-czosnkową masę.
Kotlety pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Potrawę podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego!