Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z wieprzowego mielonego mięsa podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 350
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 393
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 350
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 393
Składniki
Mięso z łopatki i podgardle mielimy razem z czosnkiem i cebulą, wbijamy jajka, dodajemy pieprz, sól, bułkę tartą i majeranek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z papryk oraz z ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!