Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet mielony z ziemniakami i sałatką z kapusty.

Kotlet mielony z ziemniakami i sałatką z kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1529 Ocena: 20756

Dodano:

Odsłon: 167

Kotlet z wieprzowego mielonego mięsa podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.

Składniki

  • mielone mięso 1,5 kg (łopatka 1 kg, podgardle 0,5 kg)
  • kurze jajka 3 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy
  • cebula połowa
  • czosnek 3-4 ząbki
  • Majeranek
  • bułka tarta 1 szklanka
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 2 kg
  • sałatka z kapusty i papryki
  • ostre papryczki cherry
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet mielony z ziemniakami i sałatką z kapusty.

Przygotowanie

  1. Mięso z łopatki i podgardle mielimy razem z czosnkiem i cebulą, wbijamy jajka, dodajemy pieprz, sól, bułkę tartą i majeranek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.

  2. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z papryk oraz z ostrymi papryczkami cherry.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

https://smakimariolki.blogspot.com/2020/01/kotlet-mielony-z-ziemniakami-i-saatka-z.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń