Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z wieprzowego mielonego mięsa podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414029
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2222
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414029
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2222
Składniki
Mięso z łopatki i podgardle mielimy razem z czosnkiem i cebulą, wbijamy jajka, dodajemy pieprz, sól, bułkę tartą i majeranek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z papryk oraz z ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!