Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z ziemniakami i surówką colesław, bardzo lubiany przez wielu smakoszy.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, patelnia, garnek,
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 20
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 99
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 20
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 99
Składniki
Surówka: Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy. Danie: Mięso mielimy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy tartą bułkę, 3 jajka, sól oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy osolone ziemniaki, gdy się ugotują odlewamy z wody, odparowujemy i wykładamy na talerz, podajemy wraz z kotletami mielonymi i kiszoną kapustą. Smacznego !!!