Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe po parysku to doskonała propozycja na obiad. Od tradycyjnych schabowych różnią się tym, że w panierce nie znajdziemy bułki tartej. Wykorzystamy natomiast mąkę i jajka (jedno jajko na jednego kotleta). Kotlet paryski możemy przyrządzić ze schabu lub piersi z kurczaka. W każdej wersji smakują rewelacyjnie. Do tego ziemniaki z wody oraz surówka i mamy pyszny obiad!
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 203
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 606
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 203
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 606
Składniki
Plastry schabu rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku.
Kotlety paryskie przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Zalewamy pozostałą częścią jajka. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone kotlety po parysku serwujemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!