Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe po parysku to doskonała propozycja na obiad. Od tradycyjnych schabowych różnią się tym, że w panierce nie znajdziemy bułki tartej. Wykorzystamy natomiast mąkę i jajka (jedno jajko na jednego kotleta). Kotlet paryski możemy przyrządzić ze schabu lub piersi z kurczaka. W każdej wersji smakują rewelacyjnie. Do tego ziemniaki z wody oraz surówka i mamy pyszny obiad!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5662
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 569
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5662
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 569
Składniki
Plastry schabu rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku.
Kotlety paryskie przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Zalewamy pozostałą częścią jajka. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone kotlety po parysku serwujemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!