Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny zdrowy kotlet. Świetny do pomidorów z bazylią lub sałatki greckiej.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3542
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3542
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Składniki
CeW garnku ugotuj z solą 3szklanki wody,następnie dodaj szklankę kaszy jaglanej.Gdy się zagotuje dodaj łyżeczkę masła,zmniejsz ogień i często mieszając gotuj aż będzie miękka i odparuje cała woda.Garnek z kaszą odstaw do ostygnięcia.
Cebulę pokrój w kostkę i na maśle usmaż na złoto,dodaj do niej pokrojone w kostkę pieczarki,Duś razem aż pieczarki będą miękkie. Dodaj wszystko do garnka z kaszą i wymieszaj. Szpinak pokrój w paski, a następnie poduś go chwilę na maśle. Dodaj go do garnka z kaszą. Poczekaj aż wszystko wystygnie.
Na koniec dodaj jajko,bułkę tartą, szczyptę soli i pół łyżeczki pieprzu. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.Gdy masa będzie się mocno kleiła do rąk dodaj jeszcze jedną łyżkę bułki tartej. Ja dałam dwie jak w przepisie i wystarczyło. Formuj kotlety,obtocz w bułce tartej i smaż na oleju aż będą rumiane. Smacznego ;)