Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny zdrowy kotlet. Świetny do pomidorów z bazylią lub sałatki greckiej.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4210
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 427
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 858
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3721
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4210
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 427
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 858
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3721
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
CeW garnku ugotuj z solą 3szklanki wody,następnie dodaj szklankę kaszy jaglanej.Gdy się zagotuje dodaj łyżeczkę masła,zmniejsz ogień i często mieszając gotuj aż będzie miękka i odparuje cała woda.Garnek z kaszą odstaw do ostygnięcia.
Cebulę pokrój w kostkę i na maśle usmaż na złoto,dodaj do niej pokrojone w kostkę pieczarki,Duś razem aż pieczarki będą miękkie. Dodaj wszystko do garnka z kaszą i wymieszaj. Szpinak pokrój w paski, a następnie poduś go chwilę na maśle. Dodaj go do garnka z kaszą. Poczekaj aż wszystko wystygnie.
Na koniec dodaj jajko,bułkę tartą, szczyptę soli i pół łyżeczki pieprzu. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.Gdy masa będzie się mocno kleiła do rąk dodaj jeszcze jedną łyżkę bułki tartej. Ja dałam dwie jak w przepisie i wystarczyło. Formuj kotlety,obtocz w bułce tartej i smaż na oleju aż będą rumiane. Smacznego ;)