Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy kotlet podany z zasmażaną białą kapustą i ziemniakami.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Składniki
Wykonanie kapusty: Poszatkowaną kapustę z pieczarkami zalewamy niewielką ilością wody (3/4 szklanki), następnie dusimy na małym ogniu. Dodajemy liść laurowy, pastę rosołową, kminek, sól, pieprz do smaku. Dusimy do miękkości, wyjmujemy liść laurowy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, dolewamy 0,5 szklanki wody, w której gotowała się kapusta, mieszamy energicznie rózgą, aby powstała zasmażka o gładkiej konsystencji, przekładamy do kapusty, dokładnie mieszamy. Kapustę doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty i cukrem.
Wykonanie dania: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym. Doprawione solą i pieprzem plastry schabu smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i podsmażaną kapustą. Smacznego!!!