Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy kotlet podany z zasmażaną białą kapustą i ziemniakami.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15876
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15876
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Składniki
Wykonanie kapusty: Poszatkowaną kapustę z pieczarkami zalewamy niewielką ilością wody (3/4 szklanki), następnie dusimy na małym ogniu. Dodajemy liść laurowy, pastę rosołową, kminek, sól, pieprz do smaku. Dusimy do miękkości, wyjmujemy liść laurowy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, dolewamy 0,5 szklanki wody, w której gotowała się kapusta, mieszamy energicznie rózgą, aby powstała zasmażka o gładkiej konsystencji, przekładamy do kapusty, dokładnie mieszamy. Kapustę doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty i cukrem.
Wykonanie dania: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym. Doprawione solą i pieprzem plastry schabu smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i podsmażaną kapustą. Smacznego!!!