Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy kotlet podany z zasmażaną białą kapustą i ziemniakami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Składniki
Wykonanie kapusty: Poszatkowaną kapustę z pieczarkami zalewamy niewielką ilością wody (3/4 szklanki), następnie dusimy na małym ogniu. Dodajemy liść laurowy, pastę rosołową, kminek, sól, pieprz do smaku. Dusimy do miękkości, wyjmujemy liść laurowy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, dolewamy 0,5 szklanki wody, w której gotowała się kapusta, mieszamy energicznie rózgą, aby powstała zasmażka o gładkiej konsystencji, przekładamy do kapusty, dokładnie mieszamy. Kapustę doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty i cukrem.
Wykonanie dania: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym. Doprawione solą i pieprzem plastry schabu smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i podsmażaną kapustą. Smacznego!!!