Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26223
Dodano: 12.04.2019
Odsłon: 1106
1-2 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Wykonanie kapusty:
Poszatkowaną kapustę z pieczarkami zalewamy niewielką ilością wody (3/4 szklanki), następnie dusimy na małym ogniu. Dodajemy liść laurowy, pastę rosołową, kminek, sól, pieprz do smaku. Dusimy do miękkości, wyjmujemy liść laurowy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, dolewamy 0,5 szklanki wody, w której gotowała się kapusta, mieszamy energicznie rózgą, aby powstała zasmażka o gładkiej konsystencji, przekładamy do kapusty, dokładnie mieszamy. Kapustę doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty i cukrem.
Wykonanie dania:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, posypujemy pieprzem ziołowym. Doprawione solą i pieprzem plastry schabu smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i podsmażaną kapustą.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 12 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Smacznie :-)8 Kto głosował? | Odpowiedz