Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy w najlepszym wydaniu. Kotlet z kością ma wyjątkowy smak i jest bardzo soczysty, a smażenie na smalcu dodaje mu świetnego aromatu. Koniecznie spróbujcie takiej wersji naszego dobra narodowego!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1042
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 861
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 494
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1042
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 861
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 494
Składniki
Kotlety oczyszczamy z błon i odłamków kości. Dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Mięso delikatnie rozbijamy - kotlet z kością powinien być nieco grubszy niż tradycyjny. Nacieramy solą i pieprzem, oprószamy z obu stron mąką. Szykujemy 2 głębokie talerze. Do jednego dodajemy 2 jajka i roztrzepujemy je widelcem. Do drugiego dajemy bułkę tartą. Na patelni, na rozgrzany smalec układamy kotlety. Smażymy na niedużym ogniu, aż się mocno zarumienią z obu stron. Po usmażeniu kotlety odsączamy na ręczniku papierowym.