Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozbite plastry schabu z kością, panierowane w jajku i bułce tartej, usmażone na gorącym wieprzowym tłuszczu podane z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z paprykami.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z obu stron, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, papryk i ogórków. Smacznego !!!