Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozbite plastry schabu z kością, panierowane w jajku i bułce tartej, usmażone na gorącym wieprzowym tłuszczu podane z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z paprykami.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z obu stron, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, papryk i ogórków. Smacznego !!!