Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet szwajcarski znany również pod nazwą cordon bleu to ciekawy pomysł na urozmaicenie schabowych lub klasycznych kotletów drobiowych w panierce. Na tle konkurencji wyróżnia się niepowtarzalnym serowym wnętrzem. W środku kotletów szwajcarskich znajdziemy również plaster dobrej jakości szynki. Do tego oczywiście złocista, chrupiąca panierka. Kotlety szwajcarskie podajemy w towarzystwie ziemniaków i surówki.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7431
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 662
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7431
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 662
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz. Filety z kurczaka przekrój na pół (podziel na 4 równe części).
Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Na każdym kawałku kurczaka połóż po plasterku szynki i żółtego sera. Filety zwiń w rulon.
Przygotuj 3 talerze. Do jednego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka, do trzeciego wsyp bułkę tratą. Jajka rozkłóć widelcem.
Na patelni roztop masło klarowane.
Kotlety szwajcarskie panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem po około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Usmażone kotlety szwajcarskie serwuj z gotowanymi ziemniakami i surówką.