Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet szwajcarski znany również pod nazwą cordon bleu to ciekawy pomysł na urozmaicenie schabowych lub klasycznych kotletów drobiowych w panierce. Na tle konkurencji wyróżnia się niepowtarzalnym serowym wnętrzem. W środku kotletów szwajcarskich znajdziemy również plaster dobrej jakości szynki. Do tego oczywiście złocista, chrupiąca panierka. Kotlety szwajcarskie podajemy w towarzystwie ziemniaków i surówki.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5136
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2137
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5136
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2137
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz. Filety z kurczaka przekrój na pół (podziel na 4 równe części).
Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Na każdym kawałku kurczaka połóż po plasterku szynki i żółtego sera. Filety zwiń w rulon.
Przygotuj 3 talerze. Do jednego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka, do trzeciego wsyp bułkę tratą. Jajka rozkłóć widelcem.
Na patelni roztop masło klarowane.
Kotlety szwajcarskie panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem po około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Usmażone kotlety szwajcarskie serwuj z gotowanymi ziemniakami i surówką.