Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet wieprzowy z warzywami

Kotlet wieprzowy z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2462 Ocena: 16714

Dodano:

Odsłon: 254

Wspaniały dodatek do drugiego dania

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone ½ kg
  • Por biała część 1 szt.
  • Pieczarki świeże 20 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Grysik 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki
  • Tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet wieprzowy z warzywami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pora, pieczarki oczyścić, bardzo drobno posiekać i zeszklić na łyżce tłuszczu. Następnie ostudzić, dodać do mięsa, wsypać grysik, dodać zmiażdżony czosnek, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Z przygotowanej masy mięsnej formować na dłoni kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń