Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety belwederskie mają naprawdę bogaty smak dzięki dodatkowi musztardy, keczupu oraz sosu beszamelowego. Jakby tego było mało, zostały dość obficie posypane żółtym serem! Przypadną do gustu wszystkim miłośnikom wyrazistej kuchni, także tym najmłodszym, których podniebienie przecież bywa bardzo wybredne.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 201
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 955
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3098
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 286
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 201
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 955
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3098
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 286
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój je na cienkie kotlety i rozbij je tłuczkiem. Posól i popieprz do smaku z obu stron.
Przygotuj sos beszamelowy. W garnuszku rozpuść masło. Dodaj mąkę i energicznie ją wymieszaj, podsmażając zasmażkę do momentu uzyskania aromatycznego zapachu. Wlej zimne mleko i dodaj przyprawy. Cały czas energicznie mieszaj do momentu zgęstnienia. Zdejmij z ognia.
Przygotuj kotlety. Blachę żaroodporną posmaruj oliwą. Ułóż na niej kotlety. Posmaruj je cienką warstwą sosu beszamelowego. Następnie nałóż i rozsmaruj po łyżeczce musztardy. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i równomiernie rozsyp na kotletach.
Na wierzchu nałóż po kleksie keczupu. Kotlety belwederskie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza i piecz przez 25-30 minut, do zrumienienia. Podawaj na ciepło, z ulubioną surówką i dodatkiem skrobiowym.