Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety belwederskie mają naprawdę bogaty smak dzięki dodatkowi musztardy, keczupu oraz sosu beszamelowego. Jakby tego było mało, zostały dość obficie posypane żółtym serem! Przypadną do gustu wszystkim miłośnikom wyrazistej kuchni, także tym najmłodszym, których podniebienie przecież bywa bardzo wybredne.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242694
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242694
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój je na cienkie kotlety i rozbij je tłuczkiem. Posól i popieprz do smaku z obu stron.
Przygotuj sos beszamelowy. W garnuszku rozpuść masło. Dodaj mąkę i energicznie ją wymieszaj, podsmażając zasmażkę do momentu uzyskania aromatycznego zapachu. Wlej zimne mleko i dodaj przyprawy. Cały czas energicznie mieszaj do momentu zgęstnienia. Zdejmij z ognia.
Przygotuj kotlety. Blachę żaroodporną posmaruj oliwą. Ułóż na niej kotlety. Posmaruj je cienką warstwą sosu beszamelowego. Następnie nałóż i rozsmaruj po łyżeczce musztardy. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i równomiernie rozsyp na kotletach.
Na wierzchu nałóż po kleksie keczupu. Kotlety belwederskie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza i piecz przez 25-30 minut, do zrumienienia. Podawaj na ciepło, z ulubioną surówką i dodatkiem skrobiowym.