Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety nie muszą kojarzyć się z klasycznymi schabowymi czy mielonymi. Tym razem przedstawiamy zaskakujące, wegetariańskie kotlety brokułowe, które powinny zasmakować także mięsożercom. Kotlety fantastycznie pasują do domowych burgerów, ale możesz je zjeść samodzielnie, z ulubionym sosem, surówką lub ziemniakami jako danie obiadowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Umyj brokuł i podziel na różyczki, a pieczarki umyj i oczyść z ziemi. Ułóż składniki na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polej odrobiną oleju, dopraw solą i czarnym pieprzem, na koniec wymieszaj. Wstaw blachę do pieca nagrzanego do 200°C i piecz około 15-20 minut. Po upieczeniu zostaw do wystudzenia i przełóż do kielicha robota kuchennego lub miski. Do warzyw dodaj odsączoną cieciorkę, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmiksuj lub zblenduj całość na jednorodną masę. Następnie dodaj bułkę tartą, sól oraz pieprz i wymieszaj łyżką. Dla podkreślenia smaku możesz dodać 1-2 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki.
Łyżką nabieraj porcje masy, formuj kotlety i smaż je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron. Jeśli unikasz smażonych potraw, upiecz kotlety w piekarniku. Potrawę podawaj na ciepło z dowolnymi dodatkami.