Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu klopsy z ciągnącym się serem. smakują na ciepło jak i na zimno
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1143
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2060
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 490
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1143
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2060
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 490
Składniki
Brokuła nalezy ugotować w osolonej wodzie ok. 8 - 10 min. Przestudzić, dosyć drobno pokroić. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, startą na dużych oczkach ser, posiekany koperek, pastę paprykową lub ketchup, przyprawić solą (uwaga na ilość, poniewaz brokuły były gotowane już w osolonej wodzie) i pieprzem. Wszystko razem wymieszać, najlepiej ręką, do połaczenia się wszystkich składników. Z masy formować kulki i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 15-20 min. w temp. 200 stopni.
Podawać z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy). Smacznego :-)