Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety brokułowo-serowe

Kotlety brokułowo-serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10127

Dodano:

Odsłon: 920

smaczne, ekspresowe w przygotowaniu klopsy z ciągnącym się serem. smakują na ciepło jak i na zimno

Składniki

  • Brokuł 1 średni
  • jajko 1 duże
  • ser żółty 20 dag
  • bułka tarta 10 dag
  • koperek
  • pasta pomidorowa (u mnie własny wyrób) lub ketchup 2-3 łyżeczki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuła nalezy ugotować w osolonej wodzie ok. 8 - 10 min. Przestudzić, dosyć drobno pokroić. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, startą na dużych oczkach ser, posiekany koperek, pastę paprykową lub ketchup, przyprawić solą (uwaga na ilość, poniewaz brokuły były gotowane już w osolonej wodzie) i pieprzem. Wszystko razem wymieszać, najlepiej ręką, do połaczenia się wszystkich składników. Z masy formować kulki i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. Piec ok. 15-20 min. w temp. 200 stopni.

  3. Podawać z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy). Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń