Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu klopsy z ciągnącym się serem. smakują na ciepło jak i na zimno
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Brokuła nalezy ugotować w osolonej wodzie ok. 8 - 10 min. Przestudzić, dosyć drobno pokroić. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, startą na dużych oczkach ser, posiekany koperek, pastę paprykową lub ketchup, przyprawić solą (uwaga na ilość, poniewaz brokuły były gotowane już w osolonej wodzie) i pieprzem. Wszystko razem wymieszać, najlepiej ręką, do połaczenia się wszystkich składników. Z masy formować kulki i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 15-20 min. w temp. 200 stopni.
Podawać z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy). Smacznego :-)