Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu klopsy z ciągnącym się serem. smakują na ciepło jak i na zimno
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 298
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1073
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 298
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1073
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Składniki
Brokuła nalezy ugotować w osolonej wodzie ok. 8 - 10 min. Przestudzić, dosyć drobno pokroić. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, startą na dużych oczkach ser, posiekany koperek, pastę paprykową lub ketchup, przyprawić solą (uwaga na ilość, poniewaz brokuły były gotowane już w osolonej wodzie) i pieprzem. Wszystko razem wymieszać, najlepiej ręką, do połaczenia się wszystkich składników. Z masy formować kulki i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 15-20 min. w temp. 200 stopni.
Podawać z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy). Smacznego :-)