Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety drobiowe szu szu
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Do miski przełożyć żółtka śmietanę, olej, mąkę, przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników. Filet z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki o grubości ok 1cm. Zanurzyć w przygotowanym cieście i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. ( Jeśli mamy więcej czasu możemy mięso zamarynować dzień wcześniej.) Kawałki kurczaka obtoczone z każdej strony w cieście kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!