Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety drobiowe szu szu
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 57
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2615
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 57
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2615
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Składniki
Do miski przełożyć żółtka śmietanę, olej, mąkę, przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników. Filet z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki o grubości ok 1cm. Zanurzyć w przygotowanym cieście i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. ( Jeśli mamy więcej czasu możemy mięso zamarynować dzień wcześniej.) Kawałki kurczaka obtoczone z każdej strony w cieście kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!