Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety drobiowe szu szu
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Do miski przełożyć żółtka śmietanę, olej, mąkę, przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników. Filet z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki o grubości ok 1cm. Zanurzyć w przygotowanym cieście i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. ( Jeśli mamy więcej czasu możemy mięso zamarynować dzień wcześniej.) Kawałki kurczaka obtoczone z każdej strony w cieście kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!