Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety drobiowe szu szu
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 325
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2472
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 325
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2472
Składniki
Do miski przełożyć żółtka śmietanę, olej, mąkę, przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników. Filet z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki o grubości ok 1cm. Zanurzyć w przygotowanym cieście i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. ( Jeśli mamy więcej czasu możemy mięso zamarynować dzień wcześniej.) Kawałki kurczaka obtoczone z każdej strony w cieście kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!