Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety drobiowe szu szu
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 72
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1788
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 72
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1788
Składniki
Do miski przełożyć żółtka śmietanę, olej, mąkę, przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników. Filet z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki o grubości ok 1cm. Zanurzyć w przygotowanym cieście i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. ( Jeśli mamy więcej czasu możemy mięso zamarynować dzień wcześniej.) Kawałki kurczaka obtoczone z każdej strony w cieście kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!