Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na obiad całkowity eksperyment, jedynie kurczowo trzymam się tutaj przepisu na ciasto, bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodło. Ciasto jest idealnej konsystencji, nie przypala się i nie odłazi z mięsa. A dodatki dzisiaj dobrałam zupełnie przypadkowo. Udanie się udało i zasmakowało wszystkim.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10820
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13131
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4870
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10820
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13131
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4870
Składniki
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy a następnie oczyszczamy. Filety kroimy w kostkę, o odpowiadającej Wam wielkości. Solimy i dodajmy pieprz.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy w drobną kosteczkę. Gruszki również myjemy i obieramy. Kroimy w ćwiartki, a następnie w plasterki. Dobrze gdy będą troszkę twardsze, bo nie rozlecą się podczas smażenia.
Ciasto przyrządzamy w większym garnku lub misce z podanych składników. Dokładnie ze sobą łączymy. Ja użyłam blendera i wszystko razem zmiksowałam :). Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W razie gdyby okazało się zbyt gęste dodać odrobinę mleka.
Pokrojone mięso, paprykę i gruszkę dodajemy do zrobionego ciasta i wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kotlety smażymy na rozgrzanej patelni. Ja porcje nakładałam chochelką, niepełna chochelka. Smażymy do uzyskania złotego koloru i odstawiamy na ręcznik papierowy. Z Podanych składników udało mi się zrobić 20 kotletów, więc wszyscy byli zadowoleni. Podałam je z tłuczonymi ziemniakami. Ale przed chwilą odkryłam, że są również bardzo smaczne na zimno.