Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na obiad całkowity eksperyment, jedynie kurczowo trzymam się tutaj przepisu na ciasto, bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodło. Ciasto jest idealnej konsystencji, nie przypala się i nie odłazi z mięsa. A dodatki dzisiaj dobrałam zupełnie przypadkowo. Udanie się udało i zasmakowało wszystkim.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 494
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8676
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3004
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 954
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 494
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8676
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3004
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 954
Składniki
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy a następnie oczyszczamy. Filety kroimy w kostkę, o odpowiadającej Wam wielkości. Solimy i dodajmy pieprz.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy w drobną kosteczkę. Gruszki również myjemy i obieramy. Kroimy w ćwiartki, a następnie w plasterki. Dobrze gdy będą troszkę twardsze, bo nie rozlecą się podczas smażenia.
Ciasto przyrządzamy w większym garnku lub misce z podanych składników. Dokładnie ze sobą łączymy. Ja użyłam blendera i wszystko razem zmiksowałam :). Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W razie gdyby okazało się zbyt gęste dodać odrobinę mleka.
Pokrojone mięso, paprykę i gruszkę dodajemy do zrobionego ciasta i wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kotlety smażymy na rozgrzanej patelni. Ja porcje nakładałam chochelką, niepełna chochelka. Smażymy do uzyskania złotego koloru i odstawiamy na ręcznik papierowy. Z Podanych składników udało mi się zrobić 20 kotletów, więc wszyscy byli zadowoleni. Podałam je z tłuczonymi ziemniakami. Ale przed chwilą odkryłam, że są również bardzo smaczne na zimno.