Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jaglane z dynią i szpinakiem

Kotlety jaglane z dynią i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 326

Dodano:

Odsłon: 12536

Proste do przygotowania i smaczne kotlety.

Składniki

  • kasza jaglana 100 g,
  • dynia 300 g,
  • szpinak świeży 100 g,
  • cebula 1 szt,
  • jajka 2 szt,
  • bułka tarta 1/2 szk,
  • curry 1 - 2 łyżeczki,
  • sól,
  • pieprz
  • olej do smażenia,
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną ugotować do miękkości (może być lekko rozgotowana) w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

  2. Cebulę obrać i posiekać, dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i chwilę razem smażyć. Na koniec dodać szpinak i smażyć do momentu aż zmięknie.

  3. Do miski przełożyć kaszę jaglaną oraz podsmażone warzywa, dodać jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz oraz curry. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń