Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i smaczne kotlety.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 509
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 457
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 509
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 457
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości (może być lekko rozgotowana) w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Cebulę obrać i posiekać, dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i chwilę razem smażyć. Na koniec dodać szpinak i smażyć do momentu aż zmięknie.
Do miski przełożyć kaszę jaglaną oraz podsmażone warzywa, dodać jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz oraz curry. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.