Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i smaczne kotlety.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8711
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5051
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8711
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5051
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328082
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości (może być lekko rozgotowana) w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Cebulę obrać i posiekać, dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i chwilę razem smażyć. Na koniec dodać szpinak i smażyć do momentu aż zmięknie.
Do miski przełożyć kaszę jaglaną oraz podsmażone warzywa, dodać jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz oraz curry. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.