Dania główne Przepis na:
Kotlety jaglane z dynią i szpinakiem

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 326
Dodano: 03.11.2019
Odsłon: 12536
Składniki
- kasza jaglana 100 g,
- dynia 300 g,
- szpinak świeży 100 g,
- cebula 1 szt,
- jajka 2 szt,
- bułka tarta 1/2 szk,
- curry 1 - 2 łyżeczki,
- sól,
- pieprz
- olej do smażenia,
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości (może być lekko rozgotowana) w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
-
Cebulę obrać i posiekać, dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i chwilę razem smażyć. Na koniec dodać szpinak i smażyć do momentu aż zmięknie.
-
Do miski przełożyć kaszę jaglaną oraz podsmażone warzywa, dodać jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz oraz curry. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Komentarze do przepisu (3)

szpileczkiibabeczkiblog 03 listopadaZgłoś do usunięcia
Super połączenie ;)7 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 03 listopadaZgłoś do usunięcia
Mega apetyczne kotlety :-)7 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 03 listopadaZgłoś do usunięcia
Super:)6 Kto głosował? | Odpowiedz