Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i smaczne kotlety.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 98
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9394
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4918
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 652
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 98
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9394
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4918
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 652
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości (może być lekko rozgotowana) w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Cebulę obrać i posiekać, dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i chwilę razem smażyć. Na koniec dodać szpinak i smażyć do momentu aż zmięknie.
Do miski przełożyć kaszę jaglaną oraz podsmażone warzywa, dodać jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz oraz curry. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.