Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety kuskusowe

Kotlety kuskusowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 986 Ocena: 27009

Dodano:

Odsłon: 28547

Propozycja na lekkie, bardzo smakowite i pożywne kotleciki z kaszy kuskus. Kotleciki są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Mogą być świetną przekąską lub samodzielnym daniem obiadowym.

Składniki

  • 100 g kaszy kuskus
  • bulion
  • 2 szalotki
  • 1 jajko
  • plaster masła
  • bułka tarta (do farszu i panierki)
  • olej rzepakowy (do smażenia)
  • sól i pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety kuskusowe

Przygotowanie

  1. Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem wyraźnie nad jej powierzchnię i przykrywamy na około 5 minut, aż kuskus całkowicie wchłonie bulion. Na maśle podsmażamy pokrojone drobno szalotki.

    Do kaszy dodajemy bułkę tartą (około 2 spore łyżki), podsmażone szalotki, wbijamy jajko i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor.

  2. Kotlety podajemy z warzywami oraz lekkimi sosami np. czosnkowym na bazie jogurtu. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cook7 21 stycznia 2016 Podałem te kotleciki moim dziewczynkom, z marchewką i groszkiem. I słyszę,
-tata, a gdzie są ziemniaczki ?
No cóż, szybko je ugotowałem. Wsuwały tak, że się im uszka trzęsły. Dla mnie to najlepszy dowód, że kotleciki są pyszne. Dziękuję.
Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń