Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekkie, bardzo smakowite i pożywne kotleciki z kaszy kuskus. Kotleciki są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Mogą być świetną przekąską lub samodzielnym daniem obiadowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97774
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97774
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem wyraźnie nad jej powierzchnię i przykrywamy na około 5 minut, aż kuskus całkowicie wchłonie bulion. Na maśle podsmażamy pokrojone drobno szalotki. Do kaszy dodajemy bułkę tartą (około 2 spore łyżki), podsmażone szalotki, wbijamy jajko i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor.
Kotlety podajemy z warzywami oraz lekkimi sosami np. czosnkowym na bazie jogurtu. Życzę smacznego! :)